Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandring med och utan draghjälp

Annons

Rustade med rejäla skor och ryggsäck var de redo i går morse. En del hade valt att låta hästar stå för fotarbetet och många hade draghjälp i form av hundar.

- Eleverna vill det här själva. Jag har inget minne av att någon brutit under de tre år vi gått, säger rektorn Göran Lidén.

Dagen inleddes med morgonsamling i kyrkan. Kyrkoherde Mats Dahlborg skickade iväg de 500 hög- och mellanstadieeleverna med Guds välsignelse och en morgonpsalm om dimmor som lyfter och skogar som grönskar.

Ute strålade solen, som den har för vana när det är vandringsdags. Eleverna sorlade i bänkarna, som otåliga hästar i spiltan.

Och så bar det iväg med sockenfanan i spetsen. Hela vägen in till Falun är 21 kilometer, men de yngre eleverna kunde välja kortare etapper. Mellanstadieeleverna från Sågmyra gick till Grycksbo, men å andra sidan cyklade de till startpunkten i Bjursås.

Flera medlemmar ur arbetsgruppen för Dalkarlsvägen fanns med som guider, så eleverna hittade säkert till Västanberg, Stängseln, Långtjärnsberget och alla andra ställen längs vägen.

Fotnot: Blev du sugen på att gå? Då får du äta frukost snabbt. I dag går en vandring mellan Söderås och Bjursås, längs Dalkarlsvägen. Hela vägen är 28 kilometer. Samling vid gamla affären i Söderås klockan 9.00.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons