Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandrarhem i ny regi

Annons

Ewa Jansson bor i villa vid Hårdtorpsvägen 18 och är därmed granne med vandrarhemmet.

Hon tror att vandrarhemmet har en ljus framtid och att det finns förutsättningar att utveckla det till något riktigt bra.

-Det finns 30 rum varav 19 är i bra skick. Övriga rum kan användas när det kommer mycket gäster och tanken är att successivt rusta dessa rum. På rummen finns sammanlagt cirka 70 bäddar, berättar hon.

Ewa Jansson, som för närvarande är arbetslös men tidigare arbetat i affärer, är övertygad om att det går att få bra snurr på vandrarhemmet. Nyckeln heter god marknadsföring och att använda sina kontakter.

- Det gäller att få hit gäster även vintertid. Vi har ju faktiskt väldigt mycket att erbjuda i Grängesberg. Exempelvis fotbollshallen, bandyanläggningen, Grotfallets skidstadion och Fjällberget.

- Min tanke är att ta kontakt med föreningar och försöka få dem att boka in sig för övernattning.

Ewa Jansson kommer till en början att arbeta ensam men förmodar att det kan behövas mer personal, särskilt sommartid. Skulle det gå riktigt bra kan det bli tal om att fastanställa personal.

Kommunen och Ewa Jansson väntas inom den närmaste tiden bli överens om ett hyreskontrakt. Enligt Ewa Jansson är det aktuellt med ett flerårskontrakt med så kallad trappstegshyra.

- Efter första året höjs hyran en del, ett år senare blir det ytterligare höjningar och så vidare, upplyser hon.

Kommunens planeringschef Jan-Erik Eriksson är mycket nöjd med att kommunen äntligen verkar ha hittat en person som vill driva verksamheten i egen regi.

- Vandrarhemmet har lokaler på cirka 1 000 kvadratmeter i två plan och nyttjar större delen av byggnaden. I huset finns också några lokaler i källarplanet och på vindsvåningen som till en del hyrs av föreningar, berättar Eriksson.

Kommunen har under en längre tid försökt sälja fastigheten. Det har dock varit omöjligt att hitta någon seriös spekulant och därför ses det som en utmärkt lösning att Ewa Jansson träder in och hyr vandrarhemsdelen.

I den preliminära överenskommelsen ingår att Ewa Jansson efter ett antal år ges möjlighet att köpa fastigheten.

TORBJÖRN GRANLING

Mer läsning

Annons