Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandra vidare längs Gagnefs vackra vägar

Annons

Tredagarsvandringen arrangeras av Friluftsfrämjandet i samarbete med Svenska gång- och vandrarförbundet.

Den genomförs den 30 juni- 2 juli.

Arrangörerna räknar med att 150 till 200 vandrare från hela landet ska komma till kommunen och prova på några av de många, välskötta och väldigt vackra vandringslederna. Arrangemanget är självklart också öppet för kommuninvånarna.

Lederna går via ett stort antal fäbodställen, naturreservat och platser med betydelse för forna tiders folktro. Längs lederna finns det gott om olika typer av rast- och övernattningskojor samt tavlor med natur- och kulturinformation.

-Arrangemanget inleds med en kortare vandring genom Mockfjärd till gammelgården, där det blir en invigning, en gårdsvisning och en del aktiviteter, berättar Börje Bergqvist, initiativtagare till arrangemanget.

Andra dagen går vandringen längs Europaled1 till fäbodarna Västtjärnslindan och-för dem som vill gå en längre sträcka -till Ösjöbodarna och via Klövers skär till Mockfjärd.

Tredje dagen får vandrarna besöka Änjansdalen, Solsbodarna och Tjärnbodarna. På återvägen går vandrarna genom Sturvåln och Oxbergets naturreservat och via Djurmo klack.

-Varje dag finns tre olika långa sträckor att välja bland, säger Börje Bergqvist och tillägger att främjandet välkomnar kommuninvånare att delta i vandringarna och övriga aktiviteter.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons