Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler i fjällstuga

Annons

Brevet undertecknades med namnet Jesse James, som förmodligen anspelar på en av Vilda Västerns mest omtalade brottslingar.

- Man kan fråga sig vad som ligger bakom ett tilltag av det här slaget. Så vitt jag kan se är det en helt meningslös förstörelse. Det är krossat glas och sönderslagna saker över hela det fina huset. Man har både slängt ut saker på gården och slängt in annat genom fönstren. Det är oförståeligt, säger polisman Torsten Hagberg, som på söndagen gjorde en undersökning av stugan.

Stugägaren har själv inte varit till stugan ännu. Förstörelsen upptäcktes av en granne. Man vet därför inte om något har stulits, eller om det bara är ren förstörelselusta som de objudna gästerna har drabbats av.

Stugan ligger i kanten av Gubbmyrenområdet. Inbrottet har skett någon gång under de senaste två veckorna. Polisen misstänker att det kan ha hänt i samband med ski- och rockfesten förra helgen, en stor ungdomstillställning som drar med sig ett omfattande fylleri.

De som varit inne i stugan har krossat mängder med glas och porslin. Både fönsterglas och olika dricksglas har kastats och slagits sönder inne i huset, liksom lampor, tallrikar och husgeråd. Tv-apparaten, dammsugaren och stolar har också vräkts i golvet och förstörts.

Mitt i den här röran hittade polisen också ett brev:

"Hej! Förlåt att vi haft sönder två fönster. Vi var frusna och behövde sova. Ni har en mysig stuga och en mysig bastu. Hoppas att det inte blev för mycket förstört. Det går säkert att få på försäkringen. Jesse James och Co"

- Märkligt, konstaterar polisman Hagberg, det är ju inte bara ett par fönster som förstörts.

Polisen väntar nu på att ägaren ska inventera i stugan så att man kan fastställa om något har stulits eller om det är enbart en omfattande skadegörelse. Vem som kan vara skyldig till det här tilltaget är ännu okänt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons