Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vandaler hämnades

Annons

Sune Larsson bor granne med Hosjöskolan. Förra lördagen såg han fem ungdomar, mellan 15 och 16 år, som hoppade sönder en bänk på skolgården. Sune Larsson blev arg. Han ringde polisen och gick sedan ut och sa åt ungdomarna att stanna kvar tills polisen kom.

- Jag frågade varför de förstör och inte tänker på den generation som kommer efter dem. Några av dem har säkert småsyskon som går i skolan, berättar Sune Larsson, som kunde se när polisen kom och identifierade ungdomarna.

Två dagar senare kom hämnden.

- När min sambo kom hem såg hon att några hade klottrat med målarfärg på vår garageport. Jag anmälde detta till polisen, som sa att detta var en reaktion efter helgens händelser. Jag har inte pratat med ungdomarna sedan dess, men jag märker att de sneglar på mig när de passerar på gatan, säger Sune Larsson, som är riktigt arg.

- Jag är så förbannad att jag vibrerar. Samtidigt undrar jag varför polisen inte tagit ungdomarna? De vet ju namnen på dem. Sedan undrar jag vad ungdomarnas föräldrar gör åt saken?

Trots det som hänt så tvekar inte Sune att ringa polisen igen om ny skadegörelse skulle förekomma på skolan. Och mycket talar för att så kan bli fallet.

Det är måndag förmiddag hemma hos Sune Larsson i Hosjö. Han sitter vid sin uteplats och blickar ut över hela Hosjöskolan. Där är det rast och det ser fridfullt ut med alla barnen som leker på skolgården.

- Men på kvällarna är det annorlunda. Då är det ofta 10-15 ungdomar på mopeder som håller till på skolan. Nästan varje helg går något sönder. Nu, under den gångna helgen, var det en fönsterruta, säger Sune Larsson.

Han får medhåll av skolans vaktmästare Vesa Lahti:

- På våren och sommaren blir det ännu värre. Skolan har försökt med föräldra- vandringar i området. Men det är när föräldrarna gått hem som "terroristerna" kommer fram.

ANDERS HANSSON

Mer läsning

Annons