Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vänd dig till politikerna med ditt missnöje

Annons

Signaturen, usch och fy, framför i MT, fredagen den 23 april, synpunkt gällande indragningen av restaurang Jernets tillstånd att servera spritdrycker.

Tydligt är att alla utom nämnda restaurang begått fel. Det var fel av kommunen att anlita en opartisk konsult, det är tydligen fel att man helt enligt lagens intentioner gör en kontroll. Det var fel att politikerna gick ut och talade om ett företagsvänligt Mora.

Nu är det ju så i samhället att vi har regelverk att följa, i både det ena och andra sammanhanget. Vi har även tillsynsmyndigheter som är tillsatta att övervaka så att de regler, som föreligger, efterföljs. Att nu Mora kommun anlitade en konsult som då skulle kunna anses vara opartisk, enär han inte kom från Mora, torde väl vara enbart positivt.

Här ville man undvika att någon tjänsteman inom socialförvaltningen skulle utpekas som varande partisk i någon riktning. Vissa anklagelser i den riktningen har ju tidigare cirkulerat i pressen.

Du framför i dolda ordalag att Moraparken skulle stå i en särställning i förhållande till andra näringsställen. Har du belägg för dina påståenden?

Vad man nu än tycker om politiker, så har väl inte dessa lovat vitt och brett i samband med ett företagsvänligt Mora att man kan driva företag utan att följa gängse regler. Vi tycker att du kan vända dig direkt till dessa politiker med ditt missnöje, många av de som sitter i beslutande församling här i Mora, är ju själva företagare. Sist men inte minst, så kan man ju även säga usch och fy, även om dig, som inte vågar sätta ut ditt namn.

Skogs-Lasse Wahlberg,

Evert Helghe

Mer läsning

Annons