Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valthorn och sång i Säters kyrka

Annons

Under triathlon VM-veckan blir det två konserter i Säters kyrka. På onsdag kväll bjuder Bengt-Åke Lindén på musik för valthorn av bland andra Hugo Alfvén och W A Mozart och sånger av Rune Lindsten och Gustaf Nordqvist.

Sent på lördag kväll är det dags för en konsert med Anna-Sofia Strömberg, som framför musik av E Grieg, W A Mozart med flera.

De gästande musikerna ackompanjeras av församlingens organist Christof Pülsch, som även kompletterar programmen med orgelmusik av J S Bach. Båda konserterna är gratis.

Bengt-Åke Lindén från Stora Skedvi är känd i Säterbygden. Han verkar som musiklärare vid musikskolan i Borlänge och har uppträtt i Säters kyrka förut vid flera tillfällen, bland annat som dirigent för L-E Larssons Förklädd Gud i mars i år, och är en av solisterna på skivan Dialog med musik skriven av Rune Lindsten.

Anna-Sofia Strömberg är född och uppvuxen i Hedemora men bor för närvarande i Örebro, efter att ha varit i Karlstad ett år och sjungit på Värmlandsoperan där hon medverkat i två uppsättningar som operakorist och solist.

Hon är utbildad sångerska och sångpedagog och har studerat vid Sjöviks Folkhögskola, Ballettakademien i Göteborg, Ingesunds Musikhögskola, Musikhögskolan vid Örebro universitet, samt Musikhögskolan vid Göteborgs universitet där hon våren 2003 tog solistexamen. Anna-Sofia är utöver sitt arbete som frilansande sångerska verksam som sång- pedagog på Kävesta Folkhögskola utanför Örebro.

ROLAND BERG

Mer läsning

Annons