Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välsigna Israel

Annons

Till och från hörs röster om att bojkotta landet Israel. En ung politiskt organisation har tapetserat de flesta elskåp i Leksand med uppmaningen att bojkotta Israel. Då man vet vilken välsignelse många israeliska vetenskapsmän och forskare varit inte minst inom det medicinska området, kan man fråga sig, om man ska bojkotta även detta?

Är man i den åldern, att man minns ankomsten av den judiska spillra, som kom från dåvarande Nazi-Tyskland efter andra världskriget till vårt land, då är det svårt att inte välsigna detta folk. Bibeln uppmanar oss även att välsigna och inte förbanna Israel.

Det som upprör många nu är den stängsel- och murbyggnad, som uppförs inom Gaza-området. Varför sker detta? Vi vet, att under de dryga tre sista åren har 950 israeler mördats i Israel genom terrorattacker. 480 barn har blivit föräldralösa. Fler än 1 600 familjer, cirka 6 500 personer har berörts av dessa våldsdåd.

Israel har i dag världens högsta bilstöldförsäkring. Bilar av alla modeller och färger stjäls från Israel och säljs billigt på Västbanken. Även arbetsmaskiner, till och med plantor stjäls för att sedan säljas på Västbanken.

Många palestinier hade tidigare arbeten inom Israel. Även om betalningen var låg, så fanns intäkter, som det palestinska folket aldrig tidigare kunnat drömma om.

Från Världssamfundet har pengar slussats in till palestinierna de sista åren. På grund av utbredd korruption inom den palestinska ledningen, har hjälpen ej nått fram till folket.

Allan Gidlöf, Leksand

Mer läsning

Annons