Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valrörelsen är igång

Annons

- Vi uppmanar folk att gå och rösta. Det är ett viktigt val då det gäller höger- eller vänsterstyre i EU-parlamentet, säger Kristina Svensson ordförande i partiets valgrupp i Borlänge.

Upptakten i helgen är avstamp och från den 1 juni kommer valstugan vid Stationsgatan att vara öppen för den som har frågor om valet.

Röstkorten till valet går ut med post och senast den 25 maj ska alla röstberättigade ha fått sitt kort.

- Dagen efter, den 26 maj, kan man sedan börja att poströsta. Och som sagt är det ett viktigt val där mycket står på spel, säger Kristina Svensson.

Socialdemokraterna i Borlänge har engagerat alla i sina led att ställa upp för att stimulera intresset att rösta.

När det senast var EU-val var röstdeltagandet i Borlänge 36 procent. En siffra som kanske minskar i detta val.

- Vår förhoppning är att fler ska rösta nu än då. Skulle vi få alla socialdemokrater till urnor skulle vi få runt 51 procent, säger Kristina Svensson.

För att ytterligare påminna om valet kommer en och annan rikspolitiker till länet och förhoppningsvis till Borlänge.

- Vi har klart med Per Nuder, Bosse Ringholm, Leif Pagrotsky samt den kandidat som är "vår" kandidat, Hans Karlsson, säger Kristina Svensson.

För det socialdemokratiska partiet står frågan om fred, arbetsrätt, nej till barn- och kvinnohandel samt nolltolerans mot knark högt.

- Skulle högerkrafterna få makten så kommer vi att få det sämre på alla vis. Därför är det så viktigt att rösta, menar Kristina Svensson.

JAN KORSGREN

Mer läsning

Annons