Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Välkommen till partiet, Nils (c)arlsson"

Annons

- Jag blev moderat för två år sedan på grund av mitt intresse av att avveckla landstinget. Moderaterna var det enda parti som ville avveckla landstinget, säger Nils Carlsson.

Nu avvecklar han själv sitt engagemang i landstinget, där han nu avsagt sig sina uppdrag och gått ur moderaterna.

- Jag har dels skrivit till moderaternas partiombudsman, Bjarne Grankvist, dels meddelat lokala ordföranden Gunnel Söderberg om mitt avhopp.

Gunnel Söderberg säger till tidningen att hon inte är direkt förvånad över att Nils Carlsson nu lämnar moderaterna.

- Det var ju centern som bestämde att Nils Carlsson skulle sitta på den moderata posten som bun-ordförande förra gången. Vi moderater fick inte själva vara med och bestämma. Det är tråkigt att makt är viktigare än ideologi, säger Söderberg.

Att skifta färg, från blått till grönt, var det en manöver bara för att få behålla ordförandeposten i bun?

- Nej, det kan jag inte säga. Jag satt som "en påse nötter" i landstinget, där socialdemokraterna och vänstern är så starka. Vad ska jag sitta där för, då ändå ingen bryr sig om vad vi tycker, när alternativet är att få fortsätta jobba politiskt inom skolan i Mora, säger Nils Carlsson.

Han tycker inte att det är någon större skillnad mellan olika politiska partier i kommunalpolitiken, så något stort steg att ta var det inte.

Kommunalrådet Lars Matsson-Frost (c) kallade till presskonferens på sitt tjänsterum igår förmiddag för att presentera sin nyaste partikamrat.

- Nils Carlsson vill ingå i centerpartiet och har ställt frågan om han får gå över. Det blir en bra förstärkning för oss, sade Matsson-Frost.

När Nils Carlsson tillträdde som ordförande i barn- och utbildningsnämnden i Mora i januari 2003 hade han lång erfarenhet som idrottslärare och skolledare bakom sig, men var en färsking i politiken.

BERIT OLARS

Mer läsning

Annons