Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkommen till Nås

Annons

- Initiativet kommer från Bajer Curt Larsson som kläckte den här idén under en kväll då Nås samlade föreningsliv samlats för att "brainstorma", berättar en av dem som bjöd på fika under lördagseftermiddagen, Stig Eriksson från Nås jaktvårdskrets.

Under två helger har långbord med gratisfika dukats upp till turisternas stora förtjusning. Nu handlar det naturligtvis inte bara om välvilja utan föreningarna delar samtidigt ut både reklam för bygdens begivenheter och enkäter att fylla i under fikapausen.

Välkommen till Nås - mer än potatis och Ingmarsspel, är rubriken på det reklamblad där turisterna får allt ifrån övernattningstips till vad bygden har att erbjuda i fråga om servicehus och äldreboenden för dem som tänkt stanna länge.

Enkäten innehåller föredömligt få och enkla frågor. Om turisterna kan tänka sig att tillbringa en vecka eller en weekend i Nås? Om det i så fall gäller under sommar- eller vintertid och om de i så fall vill bo i stuga eller på pensionat.

- Det här gör vi naturligtvis för hela kommunens bästa och vi passar på att marknadsföra allt från Trollbröllopet i Äppelbo till vad som händer längst bort på Finnmarken, säger Ulf Närsjö som representerade Ingmarsspelen.

Under de två helger som gruppen varit på plats har ett drygt hundratal genomresande fyllt i enkäten.

- Vi har fått en väldigt bra respons från turisterna för det här initiativet, säger Ulf Närsjö.

Till och med annandag påsk finns Nåsborna på plats så för alla som är sugna på gratisfika är det bara att spänna fast takboxen, dra ned solglasögonen och hoppas på att inte bli genomskådade som hemmahörande i Ilbäcken.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons