Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkänt konstnärsbesök i Sälen

Annons

Galleri Maud på Sälens Högfjällshotell har under de senaste 12 åren varit något av konstens Mecka i Sälenfjällen. Det är Maud Larsson-Lundegren som öppnade galleriet i början av 1990-talet och sedan dess har Maud haft ett femtiotal konstutställningar med många välkända konstnärer.

Ett par av dessa är Lasse och Inger Åberg som under påskhelgen i flera år haft utställning just på Högfjällshotellet i Sälen. Och inget undantag i år heller.

För Lasse Åberg började det med en mindre utställning för ett tiotal år sedan i Tandådalen men efter detta första år har det varit Sälens Högfjällshotell och Galleri Maud som gällt.

- Vi har väldigt många besökare under våra utställningar på "Högis" och det har heller inte varit något undantag denna gång. Under långfredagen då vi hade vernissage var det mycket folk hela tiden och vi måste vara mycket nöjda med det intresse som visats för den här utställningen säger Maud Larsson-Lundegren.

Maud Larsson-Lundegren berättar att hon kommer att fortsätta med cirka fyra-fem utställningar per vinter på Galleri Maud på Sälens Högfjällshotell.

- Men nu efter Lasse och Inger Åbergs utställning kommer nästa utställning först i december säger Maud som konstaterar att intresset för konst bland turisterna är mycket stort.

När Lasse och Inger Åberg hade sin utställning under påskhelgen passade de också på att åka en hel del skidor. Paret Åberg trivs verkligen i Sälenfjällen och årets utställning var den tolfte i rad i Sälen. Då ska man veta att Åberg har mellan fem och tio utställningar per år, och en av dessa är alltid den i Sälen.

- Och det här är också en mycket bra avslutning på konstsäsongen på Sälens Högfjällshotell, säger Maud Larsson-Lundegren.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons