Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välkänd ledarprofil avliden

Annons

Dalafotbollen har drabbats av sorg.

I veckan avled Börje Åkerblom hastigt i sitt hem, 65 år gammal.

Börje, välkänd ledarprofil framför allt inom fotbollskretsar, kom att ägna hela sitt liv åt idrott-en.

Först som ledare i Falu BS, därefter som kanslist för Falu BS bandy och fotboll. Under de senaste 20 åren arbetade han som kanslist vid Dalarnas fotbollsförbund.

I fjol gick Börje i pension. Hhan hade knappt hunnit njuta av friheten innan livet hastigt och oväntat tog slut.

Börje inledde sin ledarbana i unga år i Falu BS. I sin ungdom var han ledare både inom fotboll, bandy och ishockey. Dessutom satt han med i Falu BS styrelse under ett antal år.

I slutet av 60-talet tog Börje över kanslijobbet i Falu BS bandy och fotboll. Trots en hård arbetsbelastning fortsatte han som ledare för klubben. Idrotten fanns i hans medvetande både dag och natt.

I början på 80-talet bytte Börje tjänst och började på Dalarnas fotbollsförbund, där han under två decennier blev en "spindel i nätet".

Börje var en uppskattad och mycket omtyckt ledare, han ägnade all sin kraft åt idrotten. Plikttrogenhet och noggrannhet präglade hans ledarskap.

Trots att Börje ägnat nästan hela sitt liv åt fotboll, så började han faktiskt sin idrottsbana som pingisspelare. Som ung junior tillhörde han landets juniorelit.

Även utanför idrotten var Börje en godhjärtad medmänniska, en problemlösare som i alla väder ställde upp när det behövdes.

Men framför allt var han min storebror.

LILLIS ÅKERBLOM

Mer läsning

Annons