Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väljarna vill inte att skogen säljs

Annons

- Intresset har varit stort. Vi har fått in närmare 400 enkätsvar och det är överraskande många, över 80 procent av de svarande, som tycker att kommunen ska vara rädd om dessa tillgångar, säger Lena Olsson och Ola Olin.

Kommunalt har den här frågan blivit en politisk skiljelinje mellan vänstermajoriteten och de borgerliga, som vill sälja ut delar av tillgångarna för att få fason på kommunens ansträngda ekonomi.

Majoriteten av socialdemokrater och vänsterpartister vill inte alls lyssna på det örat och har i stället valt att låna till nödvändiga investeringar.

Enkäten har vänsterpartiet genomfört i samband med öppna möten runt om i bygden, bland annat utanför butiker.

- Det är ingen vetenskaplig enkät men vi har i alla fall fått en, som vi tycker, klar bild av att en stor majoritet kommuninnevånare anser att skogen och energin är värdebeständiga tillgångar som vi bör slå vakt om. Det är långsiktiga och förnyelsebara verksamheter som genererar inkomster, säger Ola Olin.

Av de nära 400 svar som enkäten fått har 83 procent svarat att de anser att kommunen ska behålla skogar och elverk. Knappt 10 procent har svarat att tillgångarna bör säljas och ett fåtal har svarat att kommunen kan sälja en del skog men behålla elverket.

Bland kommentarerna som finns i svaren kan noteras att fler påpekat att kommunen måste driva verksamheterna effektivt.

ANDERS MOJANIS

Mer läsning

Annons