Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välfärdssamhälle hur länge till

Annons

Sverige har ofta kallats ett välfärdssamhälle. Målet för svensk välfärdspolitik har varit att ingen ska behöva lida nöd på grund av sjukdom eller fattigdom utan alla har rätt till trygghet oavsett kön, ras eller ekonomiska förutsättningar.

Det är knappast tveksamt att det sociala reformarbetet i stort sett nått goda resultat. Det har minskat nöd och lidande och gett ökad trygghet i tillvaron.

Sverige tillhörde under 1990-talet toppskiktet på vårt klot i fråga om levnadsstandard. Få länder kunde mäta sig med Sverige när det gällde levnadsvillkoren för människorna.

Tyvärr så har det här förändrats under de senaste åren. Vi har halkat efter många länder när det gäller skapande förmåga och tillväxt. Även arbetslösheten har under senare delen på 1990-talet blivit ett allt större problem.

Allt fler människor har blivit arbetslösa och även ungdomsarbetslösheten har ökat radikalt vilket i sin tur blivit mycket dyrt för samhället och även ökat risken för sociala problem.

Jag önskar att alla svenska medborgare kunde öppna ögonen och inse att det svenska välfärdssystemet är på sin sluttamp och att det i grund och botten beror på det socialdemokratiska styret som så länge har styrt vårt land.

Politiker lovar och lovar men inget händer. Ändra på det innan det är för sent.

17-åring

Mer läsning

Annons