Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsamt par på krogbesök

Annons

Händelsen observerades av kvinnans 32-åriga make. För att förhindra att vakterna lade sig i det bråk som uppstått, sprang mannen fram och försökte slå den ena vakten i ansiktet.

När 32-åringen efter det skulle avvisas från lokalen, uttalade han hotfulla ord och försökte slita sig ur vakternas grepp. Mannen kommer nu att ställas till svars för försökt till våld mot tjänsteman, hot mot tjänsteman samt våldsamt motstånd.

Under samma rättegång behandlas en händelse i Hedemora i oktober förra året, då den 34-åriga kvinnan hotade en ordningsvakt på en krog till livet.

17-åringen

togs om hand

BORLÄNGE. Tidigt på söndagsmorgonen den 2 mars eldhärjades ett garage i stadsdelen Åselby i Borlänge. I en intilliggande villa låg en barnfamilj och sov.

Den häftiga branden spred sig dock aldrig till bostadshuset. För dådet, som betecknas som mordbrand, greps en 17-årig pojke. Han anhölls och häktades under följande vecka. Häktningen är nu hävd och pojken har tagits om hand av sociala myndigheter.

Slog och hotade döda sin mamma

BORLÄNGE. Den 13 september förra året misshandlade en 57-årig man sin då 79-åriga mamma. Blåmärken på moderns armar och händer visade att hon fått ta emot flera slag. 79-åringens väninna, som befann sig i lägenheten och försökte avbryta misshandeln, fick också motta slag mot en arm samt en spark på benet.

Nu åtalas 57-åringen för misshandel av de två damerna samt olaga hot. Den sistnämnda åtalspunkten gäller ett antal telefonsamtal mannen ska ha ringt till sin mor, då han hotat henne till livet.

Mer läsning

Annons