Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsamt grannbråk blir ett fall för rätten

Annons

En elkabel över vägen resulterar nu i en rättegång i Mora tingsrätt, där en Älvdalsbo står åtalad för våldsamt motstånd.

Enligt förundersökningsprotokollet var det en sen kväll i juli 2005 som en familj i en Älvdalsby fick besök av sina grannar, två män som är skrivna på en fastighet på annan ort.

Enligt anmälaren uppträdde de besökande så hotfullt, bland annat skulle en av dem haft en yxa med sig och misshandlat grannens sambo samt uttalat hotelser mot flera personer i byggnaden.

Två polispatruller beordrades till platsen, men när man skulle omhänderta den ene mannen och föra denne till polisstationen i Mora gjorde denne så mycket motstånd att han fick förses med handfängsel.

Efter mycket utredande har nu kammar-åklagare Niclas Eltenius i Falun beslutat att väcka åtal mot den ene av männen, men bara för våldsamt motstånd i samband med att han skulle gripas.

Misstankarna om misshandel och olaga hot anser han inte kunna hålla i en rättegång. När rättegången kommer att äga rum i Mora tingsrätt är inte fastställt. Anledningen till bråket ska enligt den misstänkte ha varit att de grannar som männen uppsökte hade lagt en elkabel till ett elstängsel över männens väg.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons