Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam kollision på riksväg 66

Annons

Båda förarna var vid medvetande när räddningsstyrkan anlände men några relevanta uppgifter om skadornas svårhetsgrad stod dock inte att få.

Olyckan inträffade klockan 18.40 vid Johnssonlinjens anslutning till Västeråsvägen. Bilen från Smedjebacken korsade riksvägen samtidigt som Ludvikabilisten kom in i korsningen söderifrån.

Den förstnämnda bilen rammades med stor kraft på förarsidan vilket fick till följd att den voltade över en trafikdelare för att stanna på taket mitt i vägen.

Efter sammanstötningen gick den påkörande bilen av vägen på vänster sida i färdriktningen och stannade i diket. Båda bilarna blev illa demolerade. Bilen som rammades i sidan förvandlades till ett vrak.

Olyckan förorsakade storlarm. Räddningstjänsten i Smedjebacken anlände till platsen bara inom loppet av några minuter och gjorde en första insats för de skadade.

- Vi var tre man på station när larmet gick så vi kom iväg mycket snabbt, konstaterar brandbefälet Frank Norgren.

Samtidigt drogs förstärkningslarm hos räddningstjänsten i Ludvika som anslöt med en räddningscontainer med två mans besättning. Den behövde emellertid inte användas.

Snart anlände också flera ambulanser jämte en polisstyrka som säkrade läget och dirigerade övrig trafik förbi den något kaotiska olycksplatsen.

Undsättningen av föraren i den rammade bilen tog sin tid. Uppgifter gjorde nämligen gällande att han hängde fastklämd upp och ned i vraket. Räddningspersonalen jobbade intensivt och fick god assistans av en Östersundsläkare som av en händelse råkade komma strax efter kraschen.

- Vi vet inte hur pass allvarliga personskador det blev. Föraren i Ludvikabilen klagade över smärtor från huvudet och ned till midjan innan han kördes iväg i ambulans, säger polisinspektör Per Bratt.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons