Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam kollision i olycksdrabbad korsning

Annons

Larmet om olyckan kom till räddningstjänsten klockan 12.13. En äldre kvinna från Järna skulle svänga ut på riksvägen från Myrbackahållet men observerade av allt att döma inte den bil som kom söderifrån.

Järnakvinnans bil, en mindre Ford, träffades från sidan i fronten och snurrade runt medan den andra bilen, en Mitsubishi av Suv-modell som också den kördes av en kvinna, voltade och blev liggande på taket. Förarna, som färdades ensamma i sina bilar, kunde själva ta sig ur fordonen i väntan på att räddningstjänsten anlände. Båda var rejält omtumlade och chockade men lär, enligt uppgifter, ha klarat sig utan allvarliga fysiska skador.

Från Vansbro rekvirerades en ambulans och en sjuktransportbil medan ytterligare en ambulans kallades från Leksand. Kvinnan som körde den bil som voltade fördes till Mora lasarett för röntgen medan kvinnan från Järna kunde återvända hem sedan hon undersökts vid vårdcentralen i Vansbro.

Räddningskåren täckte den voltade bilen med skum eftersom det fanns risk för brand då bensin rann ned på de heta motordelarna.

Under räddningsarbetet var riksväg 71 helt avstängd under en halvtimme medan trafiken under arbetet med att bärga de totalhavererade bilarna kunde dirigeras via en parallellgata genom Storbyn.

Riksvägskorsningen på Myrbacka är hårt olycksdrabbad och Vägverket har vid flera tillfällen uppvaktats om att en rondell eller annan form av fartdämpande åtgärd bör göras på platsen. Frågan lär åter bli aktuell efter torsdagens våldsamma olycka.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons