Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam kollision i Laxtjärn

Annons

Det var vid 14.15-tiden som larmet kom om kollisionen som inträffade några hundra meter söder om korsningen mellan riksväg 26 och avfarterna mot Sågen och Lindesnäs. Den yngre kvinnan, hemmahörande i Karlstad, var ensam i sin bil på väg norrut. Strax norr om rastplatsen vid Kottjärn skulle hon köra om fyra bilar i en karavan men missbedömde totalt den sträcka hon hade på sig för omkörningen.

Från andra hållet kom en fullastad långtradare på väg mot Hällefors och strax söder om korset mot Sågen upptäckte föraren av långtradaren hur kvinnans bil kom emot honom under sin omkörning.

- Jag hade ingen chans att stanna eller styra åt sidan och skulle jag ha bromsat hårdare hade risken varit att släpet ställt sig på tvären. Först såg det ut som om hon försökte bromsa men att hon därefter gasade för att försöka hinna förbi karavanen, säger långtradarchauffören som själv klarade sig oskadd från händelsen.

Han berättade att han försökte att hålla så nära vägkanten som möjligt men utrymmet var för trångt för att den omkörande bilen skulle ta sig emellan. Kvinnan träffade istället med full kraft det vänstra hörnet på långtradarens hytt.

- Jag såg smällen i backspegeln och tänkte att det värsta tänkbara hade inträffat, säger föraren av en av de bilar kvinnan var på väg att köra om.

När vittnena kom fram till den demolerade bilen var kvinnan ändå på väg att själv ta sig ur bilen via bakdörren eftersom ingen av framdörrarna gick att öppna.

Räddningstjänsterna i både Fredriksberg och Vansbro larmades till platsen. Från Fredriksberg kom även den ambulans som räddningstjänsten har tillgång till för IVPA-utryckningar. Kvinnan togs om hand av sjukvårdsutbildade brandmän i väntan på de ambulanser som senare anlände från både Hagfors i Värmland och från Vansbro. Enligt räddningsledningen klagade hon över smärtor i nacken och i en arm. Kvinnan fördes till sjukhus i Värmland för att få sina skador omsedda.

På platsen rådde moddigt väglag men att det på något sätt skulle ha påverkat olycksförloppet är inte troligt.

Vägen spärrades under en lång stund av i båda riktningarna och långa köer bildades i väntan på bärgning. Det dröjde även omkring en timme innan polis kom till platsen, vilket ytterligare försenade bärgningen och öppnandet av vägen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons