Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldsam kollision

Annons

Det var strax efter midnatt som kollisionen inträffade cirka en kilometer norr om Äppelbo kyrka. Från norr kom en Volvo, hemmahörande i Malung, och söderifrån kom en norskregistrerad Skoda Octavia.

En stor oljefläck på vägen visade var kollisionen inträffat. Av spåren på vägen att döma har den norskregistrerade Skodan sladdat på vägen innan den frontalkolliderat med Volvon.

Skodan har sedan fortsatt ett 70-tal meter innan den slagit runt, rullat minst tre varv, och slutligen hamnat på taket i diket. Spåren visar också att bilen norrifrån upptäckt att den mötande bilen sladdat på vägen.

Drygt 50 meter långa bromsspår fanns längs den högra körbanan och bilen har efter kollisionen snurrat runt på vägen men stannat på rätt köl.

Ambulanser från Vansbro och Malung förde de båda till Mora lasarett.

Under räddnings- och bärgningsarbetet spärrades riksvägen av under ett par timmar men den sena tidpunkten gjorde att några köer aldrig uppstod.

Sedan bilarna hämtats av bärgare såg räddningstjänsten från Vansbro till att sanera vägen från olja innan den öppnades för trafik.

Några uppgifter från Mora lasarett om tillståndet för de skadade har inte gått att få fram.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons