Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valde gemenskapen framför guldchansen i OS

Annons

Anders Nyberg träffade vi i garaget hemma hos Björn Spett där det var ett gäng, både vuxna och barn, som byggde en lådbil.

- Det går inte att få folk till kyrkan genom att slå bibeln i huvudet på dem. Det är bättre att ordna någonting så att det blir gemenskap för hela familjen, sa Björn.

Medan Björn och hans kompisar byggde på lådbilen var det full verksamhet på Svenska Frälsningsarmén. I ett rum stickade de handledsvärmare som pryddes med små pärlor och intill höll de på med pyssel, bland annat målade de med fönsterfärg.

Pastorn Göran Andreasson ledde en samtalsgrupp om stress och jäkt. Göran är missionspastor i Västerdalarna men han arbetar också åt Svenska Frälsningsarmén.

-I höstas talade vi mycket om det som hände i Amerika, det fanns en otrygghet om läget i världen efter den 11 september, berättar han.

I köket hade Marianne Spett och Ingrid Olsson ansvar för matlaget som lagade cirka 60 portioner kassler creole och en sorts apelsintosca till efterrätt.

Sedan lådbilsbyggarna kommit till kyrkan och talat om att Magda blev sexa kunde alla ta för sig av läckerheterna och sätta sig till bords.

Uteblivet OS-guld påverkade inte stämningen nämvärt, både maten och gemenskapen var god.

JAN NORBERG

Mer läsning

Annons