Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valborgsmässokonsert med schlager

Annons

Det kommer att bjudas på många svenska schlager från 1900-talet när Saxdalens manskör och Ludvika musikkår genomför sin traditionella konsert på valborgsmässoafton i Cassels.

Ett 70-tal svenska schlager stod på programmet när sångspelet Seklets musik genomfördes med Ludvika musikkår och Saxdalens manskör i samband med millenniumskiftet. Ur detta spel har aktörerna nu hämtat en hel del av de schlager som kommer att finnas med i programmet på valborgsmässoafton.

Det är ett av de traditionella arrangemangen i Cassels som står för dörren. Sedan många år tillbaka är det manskören och musikkåren som hälsar våren välkommen i bygden.

En hel del schlager blir det, men det betyder inte att man övergett de vanligaste vårsångerna utan dessa finns med precis som förr. För detta svarar mans-kören.

Eftersom det fortfarande råder Melodifestivaltider så kommer musikkåren med all sannolikhet att bjuda på några av de svenska bidragen och dessutom blir det ett knippe härliga dixielandtoner där kåren framträder med en speciell dixielandgrupp som solister.

Som vanligt är det Roger Broberg som leder manskören och Karl Erik Anestedt musikkåren.

Mer läsning

Annons