Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valborgskonsert i paviljongen - gammal tradition återuppstår

Annons

En gammal tradition kommer att väckas till liv i Ludvika på Valborgsmässoafton. Allt tyder nämligen på att det blir en konsert i Stadsparken denna kväll.

- Vi jobbar på detta säger, Ludvika musikkårs ledare, Karl Erik Anestedt.

Förutom musikkåren skulle det även bli framträdanden av Saxdalens manskör, Fredagskören (lämplig namn den 30 april) samt Oratoriekören.

- Sedan behöver vi någon som kan hälsa våren välkommen och det borde väl inte vara allt för svårt att hitta, tror Anestedt.

Något fyrverkeri kommer det inte att bli tal om i Stadsparken. Arrangemanget blir helt fritt från några officiella pyrotekniska inslag och brasor.

- Detta ska uteslutande vara ett musikaliskt inslag och därmed ett alternativ till det vanliga brasfirandet. Vi får väl lägga det så att folk hinner med bägge sakerna denna kväll, säger Anestedt.

Han berättar att det under 1950- och en bit in på 1960-talet hölls vårkonserter i paviljongen i stadsparken.

- Jag vet att det fanns när jag började i musikkåren 50 år tillbaka i tiden. Arrangemanget i paviljongen var mycket uppskattat av Ludvikaborna.

- Med tanke på att såväl körer som musikkåren är ute och rör på sig på Valborgsmässoafton så vore det roligt om vi kunde dra igång verksamheten igen.

HARALD LOHSE

Mer läsning

Annons