Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valborgsfirande med mycket att se

Annons

Det fanns mycket att titta på och uppskatta under årets valborgsmässoafton. Som en fantastisk solnedgång med en blodröd solskiva hängande ovanför bergskammarna. Avlöst av flammande brasor och sprakande och blixtrande fyrverkerier.

Då glömde man snabbt den nakna, lönnfeta bak som en överförfriskad ung man visade bilister som passerade på riks 70. Och den förare som höll lekstuga längs samma vägsträcka i sin jänkebil. Som luskörde tills bakomvarande ville passera, då drog han igång alla åtta cylindrarna och försvann i fjärran, för att bakom nästa krök återgå till luskörning och på nytt fånga upp bakomvarande trafik.

Försökte någon köra om, så trampade han pelle i botten på nytt. Och så höll det på...

Som läsaren förstår, så finns det många sätt att fira vårens ankomst.

Till de trevligare hör att delta i Älvdalens megaparty, som främst vänder sig till högstadieungdomar som får en helkväll i och utanför ishallen för en femtiolapp.

Megapartyt inleds med innebandy, där prestigematcherna avlöser varandra och kubbningarna är heta, täta och många gånger målfattiga.

Bästa högstadiegäng blev Svärds städ, som nitade Gullbergs måleri i finalen med 4-0. I den öppna klassen var finalisterna länge oskiljaktiga. Det krävdes straffavgörande för att Walkover skulle kunna slå tillbaka Charlton chiefs med 2-1.

De här lirarna struntade totalt i det traditionella valborgsfirandet, som inleddes utanför ishallen samtidigt med finalspelet. Ebba Pettersson, elevrådets ordförande, höll vårtalet.

Älvdalens sätt att tända brasan är inget för amatörer att ta efter. Till tjänst anmälde sig de mänskliga eldkastarna Johnny Isgren och Gustaf Gerdes. De fyllde sina munnar med brandfarlig vätska och sprutade eld över det lättantändliga innehållet i kasen, som snabbt flammade upp.

Överraskningseffekten var stor, även för Gustaf som möttes av en oväntat stor eldkvast när brandgaser slog eld. Men ingen tog skada.

Ett sprakande fyrverkeri fick bli ouvertyr till det egentliga megapartyt med golvet framför scenen fyllt av dansande och diggande ungdomar till långt in på natten.

LARS-ERIK KLOCKAR

Mer läsning

Annons