Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt loppispremiär

Annons

Ett säkert sommartecken!

Årets loppmarknader vid Akvariet vid Hammarbacken i centrala Ludvika har startat för säsongen. Premiären hölls på lördagen och massor av folk strömmade till för att ta del av det rika utbudet.

Denna kommers på begagnade prylar och antikviteter har kommit att utvecklas till ett stort lördagsnöje för många människor, såväl Ludvikabor som tillresta. Från och med i år har loppis- chefen Ragnar Waara överlåtit ansvaret till sonen Mattias. Marknaden har tenderat att svälla ut och bli allt större år från år.

En viktig funktion i sammanhanget har också akvariechefen, Ingegärd Höök, som ser till att det alltid finns både varm korv och fika att tillhandahålla för en billig penning. Akvariet, med dess fina sevärdheter, är dessutom öppet för visning hela tiden.

- Det här är roligt och det blev en riktig rivstart. Folk började komma hit redan på fredagskvällen, kvittrade hon medan kunderna trängde på.

Premiären blev mycket livlig. Affärerna var redan igång när marknaden officiellt öppnades. För många så kallade fyndjägare gäller det att vara ute i tid. Helst ska ingen annan hinna före...

Försäljare hade kommit från både när och fjärran. Den stora loppmarknaden i Ludvika är vid det här laget välkänd över stora delar av landet.

- Det är bra här, konstaterade en av dem, Västeråsaren Ingvar Jansson som kom med massor av gods från fina prydnadsföremål till riktiga antikviteter.

- Det är så bra läge här vid vägen. En gång stannade en turist på genomresa och handlade för 300 innan han for vidare. Jag tänker fortsätta att vara med här.

Av samma åsikt är Eija Paananen från Kolbäck. Hon var en av årets nykomlingar och hade bland annat klockor och mässingssaker i sortimentet.

Bland försäljarna återfanns också många som troget ställer upp år från år och därmed blir välbekanta i publikkretsar. En påtaglig kontinuitet finns även när det gäller sortimentet. Grammofonskivor, böcker och vykort är numera att räkna som klassiskt gods.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons