Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt julmarknad i Furudal

Annons

Inte nog med denna snöfattiga vinter. När ljudanläggningen inte ville fungera blev det att ta till de egna röstresurserna. Ett exempel på det var när prästen Jan Marbenius utropade Olarspers Beatrice Eriksson till årets lucia i Ore. En vacker lucia med ett lika vackert följe av tärnor.

Det brann eldar, småtomtar sprang omkring och far och dotter Ulf och Sofie Hörnqvist, som tagit Furudals bruk i besittning, körde omkring barnen på trillan efter den kraftfulla hästen Gneta.

En hel del folk hade tagit sig ut till centrala Furudal för att bevittna det som hände på Bruksgatan så här ett par veckor före julhelgen.

Börje Sommar stoppade trafiken när luciatåget var i antågande. Han berättade att julmarknaden var en kär tradition.

- Det här har pågått ända sedan intresseföreningen bildades. När föreningen löstes upp tyckte vi i Oregruppen det var synd att julmarknaden skulle dö ut.

Det pratades, hundar skällde och många passade på att inhandla lite av det som fattades till julbestyren. Julmarknaden började så sakteliga ebba ut och många såg redan fram mot nästa års julmarknad med förhoppningar om en något tidigare vinter.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons