Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välbesökt adventskonsert

Annons

Myrbackakyrkan i Järna var fylld till sista plats på söndagskvällen där kören Audiens med solisterna Maria Ljungström samt Louise och Josefine Olsson bjöd på adventskonsert.

Körens adventskonsert i samband med julskyltningen i Järna är numera en tradition och lockar stora skaror av besökare från både när och fjärran. Huvudsolist vid årets konsert var Maria Ljungström, boende i Vansbro men med rötterna i Fredriksberg. Maria, som har en klassiskt skolad röst, bjöd på både Sibelius Julvisa och mer kända julsånger som Gläns över sjö och strand och Det strålar en stjärna.

Oerhört vacker sång bjöd Louise Olsson på i Mary did you know och Mitt hjärte alltid vanker, en sång med svensk melodi, dansk text men som trots det är mest känd i Norge, inte minst genom den version Carola gjorde på en av sina julskivor. Solist var även Josefine Olsson som sjöng En stjärna lyser så klar.

Musikalisk ledare och pianist under konserten var Daniel Viklund som även bjöd på solosång i Verdis Fångarnas kör. Övriga musikanter var Marianne Gustavsson, piano, Lindorf Hedström, fiol, Markus Uhr, bas, Henrik Hermansson, gitarr och Johannes Bornlöf på trummor. Närmast i tur för Audiens står nu den stora julkonserten som går av stapeln i Vansbroteatern på julens annandagskväll och som kvällen därpå framförs i Sion-kyrkan i Malung. Då med en betydligt större och röststarkare kör än vad som rymdes på Myrbackakyrkans scen.

GÖRAN DANIELSON

Mer läsning

Annons