Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välarbetat och kreativt - därför fick hon priset

Annons

Det har blivit tradition att i samband med Skinnarspelspremiären delas ut det åtråvärda Skinnarpriset, instiftat av Skinnfolket i Malung. I år var det Ingela Danielsson från Årjäng som fick ta emot priset, en check på 15 000 kronor, ett diplom och blommor av ordföranden Yvonne Hedgren i Skinnfolket. Och överraskad var hon, stipendiaten, men det var en välförtjänt pristagare.

Det är en jury som utser vinnande bidrag och i sin motivering för Skinnarpriset 2003 heter det:

"En elegant blandning av spännande material. Välarbetade plagg med idérika detaljer".

Ingela Danielsson har gått ett års utbildning vid Skinnskolan i Malung och hon kommer att använda pengarna för att fortsätta att förkovra sig inom det här gebitet.

- Det har varit ett mycket lärorikt år och det kunde inte sluta bättre än att man fick den här utmärkelsen, sade en mycket glad Ingela Danielsson när hon tog emot priset från Skinnarspelsscenen inför en storpublik minuterna innan Skinnarspelet hade sin premiär.

I samband med att Skinnarpriset utdelades berättade också Skinnfolkets ordförande Yvonne Hedgren om hur skinnindustrin satsat på kvalité i alla tider och utdelningen av det här priset har också tillkommit för att popularisera skinnhanteringen.

Skinnarpriset instiftades 1994 och har sedan dess delats ut varje år i samband med att Skinnarspelet haft sin premiär.

SÖREN HAGA

Mer läsning

Annons