Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Välansad midsommar i Säfsen

Annons

Ovanligt är också ett ord som gäller förberedelserna inför årets högtid. Sällan har väl hembygdsgården stått så pyntad och ansad som till årets midsommarfirande.

Parkeringen nedanför hembygdsgården har gjorts om och delats av med växtlighet och en ny anslagstavla hälsade besökarna välkomna.

En omfattande röjning av sly och ogräs genomfördes dessutom veckan innan midsommar och nya bänkar med tillhörande bord i timmer har ställts ut.

Firandet som följde var dock av det bekanta slaget, folkdanslaget tågade in till fiolmusik och reste sedan midsommarstången. Därefter spelade och ledde musikanterna de klassiska lekarna och ringdanserna.

Ovanlig var även årets musikunderhållning. Några av bygdens unga musiktalanger hade ställt upp och tillsammans med musikläraren Lena Persson arrangerade de en liten föreställning. Lena Persson och Elin Engquist spelade tillsammans tre fiollåtar, bland annat en polka komponerat av "Saxdalingen" Mats Wallman. Syskonen Martin och Annica Johansson visade sin fingerfärdighet och säkerhet på keyboard. Lillebror Martin var också extra duktig på att bocka och tacka publiken för applåderna.

Även Axel Andersson som spelade Nu grönskar det, på keyboard var mycket tonsäker och bockade också djupt för applåderna.

Modigast denna midsommarföreställning var dock Johanna Bergquist som helt ensam sjöng den svårsjungna sången I will always love you.

Hon vågade till slut detta trots att hon ångrat sig två gånger under föreställningens gång.

Vädret var ganska bra med uppehåll och värme under midsommarfirandet i Säfsen. På förmiddagen var det däremot ganska kallt och mulet men solen bröt fram när midsommarfirandet avslutades med Lions Pl-ank-race.

Efter tävlingen som avslutade festligheterna skyndade publiken sig hem, bort från knott och mygg, till midsommarkalas och begivenheter av olika slag. På kvällen fanns det dock möjlighet för de orädda att fortsätta striden mot knotten genom att bege sig till dansbanan vid hembygdsgården.

Kvällen till ära bjöds det på toner från dansbandet Wärmländers, något som vi hoppas wärmde i den småkyliga kvällen.

MIRIAM LEE HERMANSSON

Mer läsning

Annons