Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverksanställd allvarligt skadad

Annons

Mannen var på väg mot Falun. Drygt en mil från Hosjö, vid Ryggen, stannade han bilen för att utföra ett arbete på vägen. Rutinmässigt placerade han en varningslampa på taket.

En bil närmade sig bakifrån och av någon anledning upptäckte föraren, en Falubo, för sent att arbetsfordonet stod stilla på vägen.

Kollisionen blev kraftig, arbetsfordonet slungades helt om och studsade in i vajerräcket som skiljer trafiken åt. Bilen blev stående tvärs över körfältet med kraftigt intryckt bakparti och hela karossen böjd som en båge.

När kollisionen inträffade satt den Vägverksanställde i bilen och klämdes fast.

Falubons bil hamnade med kraftigt intryckt front mot viltstängslet i det djupa diket. I den bilen färdades ytterligare en person.

Fem ambulanser, räddningstjänst och polis larmades till platsen. Samtliga tre inblandade fördes till Falu lasarett, två med lindriga skador och en med allvarliga skallskador.

- Han var inte kontaktbar, säger Falupolisens vakthavande befäl.

Till en början var trafiken blockerad i båda körriktningarna och det bildades långa köer. Först efter ett par timmar, i 16.20-tiden, var fordonen bärgade från platsen och vajerräcket - som hade demonterats under räddningsinsatsen - återställt.

MAGNUS ROLANDS BÖRJE GUSTAFSON

Mer läsning

Annons