Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverkets lokal nu en avslutad affär

Annons

De hade lagt ett anbud på 125 000 kronor, vilket var långt ifrån det högsta som var 1 700 000 kronor.

För över fem år sedan sålde Vägverket sin lokal i Smedjebacken till skrothandlaren Boo Hammar. Han tog lokalerna i besittning, men fullföljde aldrig affären. Vägverket fick aldrig några pengar och därmed vidtog en långdragen juridisk process. Men i höstas hade det hela likväl kommit så långt så Vägverket åter kunde erbjuda lokalen till försäljning.

Vägverket fick in åtta anbud och det högsta var på 1 700 000 kronor och var inlämnat av Leifs Allvägservice, ägt av Leif Björklund, Smedjebacken. Han fullföljde dock inte affären och budet gick till nästa på listan. Det var Anders Skoglund och hans företag Skoglunds Bygg och fastighets AB. Hans bud var på 1 525 000 kronor och inte heller han fullföljde.

Nästa bud var på 1 410 000 kronor och var inlämnat av Irene Bjelke och hans Andersson, Ludvika. Inte heller de fullföljde affären med Vägverket.

Thomas Norell och Björnåge Håkonsen lämnade ett bud på 1 250 000 och var de som till sist fullföljde affären med Vägverket. Det är dock oklart vad de ska använda lokalerna till. Övriga som lämnat anbud var Hans Håvestad, som bjudit 1 177 000 kronor, DS montageservice, Söderbärke, ägt av Peter Sigfrids och Benny Dorg, hade lämnat ett anbud på 80 0000 kronor.

Hagge bioenergi hade lämnat två anbud på lokalerna. 1 300 000 kronor om Vägverket kunde avvakta med tillträdesdagen tills företaget sålt sin nuvarande anläggning och ett andra anbud på 950 000 kronor om det var omedelbart tillträde som gällde från Vägverkets sida.

Även Boo Hammar har lämnat ett anbud. Det är på 1 050 000 kronor och han lovar att beloppet ska betalas kontant vid tillträdesdagen. Ett löfte som Vägverket knappast behövde överväga, eftersom lokalerna såldes till ett högre pris.

Det som återstår är en rad rättegångar där Vägverket stämt Boo Hammar för bland annat utebliven hyra och där Hammar stämt Vägverket för att inte ha fullföljt köpeavtal.

SVEN THOMSEN

Mer läsning

Annons