Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket varslar

Annons

Vägverket Produktion är en affärsenhet i Vägverket. Den arbetar med byggande samt drift och underhåll av vägar och anläggningar åt offentliga och privata kunder.

Vägverket Produktion har cirka 2 500 medarbetare över hela landet.

- Vi lämnar numera anbud i konkurrens med andra aktörer på marknaden. Vi har inte lika mycket arbeten som tidigare och behöver nu anpassa personalstyrkan efter detta, säger Jan Bunner.

Varslen gäller för 140 medarbetare i hela Sverige.

- Vi ska nu se över detaljerna. Risken är att också vi 30 som jobbar på huvudkontoret kommer att drabbas. Men jag tror att det rör sig om mindre än fem personer, säger Jan Bunner.

De som drabbas arbetar inom den så kallade overheadorganisationen, vilket innebär att de arbetar med ledningsfrågor, administration och som specialister.

Förhoppningen är att ingen ska behöva bli uppsagd.

- Vi ser efter om det finns andra jobb inom Vägverket som kan passa eller om det finns förutsättningar för pensionslösningar, säger Jan Bunner.

- Men jag kan inte utesluta att det blir någon uppsägning.

Eventuella uppsägningar kommer att ske i december.

Marita Nilsson på ST, Statstjänstemannaförbundet, säger att facket inte vet vilka som kommer att beröras.

- Det vet ingen ännu. Men arbetsgivaren gör så gott den kan för att erbjuda nya arbeten till dem. Det här är inte första gången som Produktion varslar. Men det är första gången som tjänstemän drabbas, säger Marita Nilsson.

BIRGITTA WIBERG

Mer läsning

Annons