Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket skyller på "Gudrun"

Annons

- Vi har fått lov att lämna ifrån oss pengar till "Gudruns" Småland och grusningen av vägen till Abborrberg var ett av de objekt som vi därmed flyttade fram. Så enkelt är det, säger Bo Skogvik, ansvarig driftledare vid Vägverket, region Mitt, i Falun.

Detta som ett svar på den allvarliga kritiken från kämpen Bertil "Bagarn" Pettersson tillika talesman för den mer eller mindre isolerade befolkningen i Abborrberg. Skogvik ifrågasätter starkt om den aktuella vägens beskaffenhet verkligen är så dålig som Pettersson hävdar, speciellt inte vid denna tid på året.

- Det är nog inte så illa som de vill framställa det, inte nu på sommaren. I tjällossningstider kan jag hålla med om att det är svårframkomligt men nu ska det inte vara några problem. I så fall är det Peab som missköter sig.

När det gäller den uteblivna upprustningen kan han bara hänvisa till rådande verklighet. När stormen "Gudrun" hade härjat i södra Sverige, Småland i synnerhet, kom direktiv från centralt håll att resurser skulle omfördelas.

- Vi fick lov att lämna ifrån oss pengar till "Gudruns" Småland och skulle lämna ifrån oss ett antal kronor. Då gällde det att hitta objekt som inte var beställda och det här var ett som vi prioriterade om, klargör Skogvik som hoppas att Abborrbergsvägen kan grusas och delvis förstärkas under nästa år.

Anders Perols, väghållarbas hos Peab i Dala-Järna, tycker också att kritiken från byn är överdriven.

- Men jag kan hålla med om att det är dåligt med grus och det är därför vi har svårt att hålla den i ett acceptabelt skick.

FREDDY NYLUND

Mer läsning

Annons