Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket och polis positiv till en sänkning

Annons

Väg 640 är kurvig och smal. De senaste åren har flera olyckor inträffat i Ställberget, på grund av att många i området kör fort.

Trots att det bor barnfamiljer längs vägen gäller hela 70 kilometer i timmen. Och det är inte ovanligt att bilister passerar i 90.

Ställbergetborna har tröttnat. I en ansökan till tekniska nämnden begärde de i februari en förlängning av gällande 50 kilometer i timmen genom Saxhyttan, till en punkt 750 meter norr om Pärlbyvägens anslutning.

Politikerna i trafik- och lokalutskottet tyckte att förslaget var rimligt och översände skrivelsen till Länsstyrelsen för beslut.

- Vi har fått grönt av vägverket och polisen. Nu väntar vi på ytterligare ett godkännande från Ludvika kommun, säger Leif Wikström, kommunikationsdirektör på länsstyrelsen.

Väg 640 är nämligen inte den enda vägen under utredning. Också väg 564, som går in mot Nyhammar, är aktuell om en hastighetssänkning i Ställberget blir av.

- De två vägarna berör varandra. Således borde ett beslut om dem fattas samtidigt, säger Leif Wikström.

Han är liksom vägverket och polisen positiv till en sänkning. Ställberget bör klassas som tätbebyggelse.

Beskedet från Ludvika kommun väntas inkomma om några veckor. Om de är av samma åsikt kan ett bestämmande göras nästan på en gång.

- Sedan tar det visserligen ett par månader innan den sänkta hastigheten träder i kraft. Nya skyltar måste beställas och sättas ut.

NINNA PRAGE

Mer läsning

Annons