Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägverket

Annons

- kasta bort ert förslag

Jag har med förvåning uppmärksammat de sista turerna avseende ny sträckning av före detta väg 297 numera riksväg 71 från Tandö till Limedsforsen i Malungs kommun.

För några år sedan fanns en utarbetad arbetsplan för ny sträckning av vägen, till största delen efter gamla järnvägen, en mycket bra och given sträckning. Denna plan blev överklagad. Vägverket anlitade då ett konsultföretag som utarbetade fem nya förslag. Av dessa fem föreslår nu Vägverket det sämsta och billigaste, en ombyggnad av den befintliga vägen. Detta innebär tydligen att 26 byggnader måste rivas, vilket måste medföra mycket stora kostnader.

Nej, släng detta förslag i papperskorgen. Förmodligen har Vägverket hittills förbrukat oerhörda summor på första arbetsplanen och de fem nya förslagen, varför detta verkar som en desperat åtgärd. Minst 3,5 miljoner har nyligen investerats i åtta informationstavlor mellan Malung - Fiskarheden. Dessa informerar om att hålla avstånd, rekommendera högsta hastighet med mera. Inte undra på att det fattas pengar till vägförbättringar.

EN SOM HAR TÄNKT

Mer läsning

Annons