Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vägen inte vårt ansvar"

Annons

Det var i somras (10/6) tidningen träffade Olsnäsbor som var mycket bekymrade över det dåliga skicket på vägen till Olsnäs. I skrivelsen till kommunen hänvisas till förra våren då vägen var sämre än vanligt.

Gropar och spår i vägbanan gjorde att bilister körde på vänster sida på vägen för att undvika de värsta groparna.

Röster menade att vägen var en fara både för bil och trafiksäkerhet.

Ordförande i Olsnäs samfällighetsförening, Bernt Bergkvist, talade om en ganska hårt trafikerad väg mot Olsnäs sommartid. Förra årets vägstandard var bedrövlig.

- Ingen vidare bra reklam, tyckte Bergkvist.

Efter ett halvår kommer svaret från gatuchef Lars Svensson som konstaterar att vägen ägs av Siljansnäs vägsamfällighetsförening. Om samfällighetsföreningen finner behov av belagd väg ligger ansvaret hos vägsamfällighetsföreningen, skriver Svensson.

Lars Svensson menar att Olsnäsvägen är en bra grusväg. En av de bättre som kommunen underhåller. Förra våren var lite speciell. Efter hyvling och insaltning av vägen kom nästan en decimeter blötsnö vilket gav ett dåligt resultat. Arbetet med vägen gjordes om. Efter det klarade sig vägen bra.

- Den som skriker mest får något, säger Kjell Gunnarsson.

Han menar att det är skillnad var vägarna ligger. I Leksand beläggs vägar. Att asfaltera vägen till Olsnäs kostar stora pengar som iså fall skulle bekostas av byfolk och skogsägare.

Det skulle säkert inte vara särskilt populärt.

Kjell Gunnarsson menar att det är kommunen som har ansvaret att underhålla intagna vägar.

Olsnäsvägen är utsatt och kommer att slitas än värre framöver med tanke på storprojeketet Siljan Air Park.

CHRISTER KLOCKARÅS

Mer läsning

Annons