Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägbygget mellan Rot och Kuntmått är klart

Annons

Nu flyter personbilstrafiken åter på riksvägen mellan Rot och Kuntmått. Den tunga trafiken får dock vänta ytterligare någon månad innan de får pröva den nya vägen.

Asfalten på den ombyggda vägsträckan från Rot till Kuntmått är svart som natten och jämn som ett salsgolv. Ett rent nöje att färdas här.

Arbetena med att bygga om denna vägsträcka, fram till den nya bron över Österdalälven i Brunnsberg, påbörjades i oktober i fjol.

På grund av bygget har den tunga trafiken letts om över västra sidan av älven. Även personbilar har tidvis haft svårt att ta sig fram på vägsträckan.

Men nu är det ett minne blott. Den tunga trafiken får visserligen finna sig i att fortsätta att åka på västsidan av älven någon månad till. Detta tills rondellbygget i centrala Kyrkbyn är klart.

Men personbilarna kan n u åter färdas på riksvägen norr om Rot. Och det är inte bara en jämn och fin väg som tar hand om bilisterna. Det är också en väg som nu är nio meter bred hela vägen, mot mellan 6,5 och 7,5 meter tidigare. Dessutom har man gjort en del uträtningar av kurvor.

Fortfarande kan man dock som bilist ha all anledning att ta det lite lugnt på den nya vägsträckan. En del efterjusteringar och målning av linjer gör att det fortfarande kan finnas arbetsfordon på vägen.

Vägverket har bekostat arbetet, som totalt kostar omkring 14 miljoner kronor. Skanska har utfört jobbet.

BJÖRN REHNSTRÖM

Mer läsning

Annons