Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågar sticka ut hakan

Annons

Svar till Johan Torstensson, 5/4:

Bibeln har haft rätt hitintills och kommer att få det också framgent. Ett stort tack till Johan Torstensson i Allékyrkan i Smedjebacken som orädd sticker ut både näsan och hakan i snålblåsten.

Jag förstår dig, Johan, om du känner viss frustration då du från kyrkliga digniteter, från vilka man förväntar sig bättre kunskaps- och bibeltrogna uttalanden, går emot dig beträffande din syn på synd av olika karaktär.

"Dessa hava fått ut sin lön".

I denna tidsålder i vilken vi nu lever, visar sig tidens tecken tydligare än någonsin. "Den stora vedermödan", påpekas redan i Andra Mosebok, hos profeterna Joel, Hesekiel, Hosea, Job, men eftersom vissa obstinata människor, både före och efter Noa konsekvent vägrat att lyssna och ta till sig Bibelns varnande budskap, och därmed framhärdar i sin synd kommer Jesu återkomst (mycket snart) som Bibeln säger, överraskande som en tjuv om natten.

Vi läser att i den sista tiden, Uppenbarelseboken, kommer människorna fortsätta att leva som på Sodom och Gomorras tid, fortsätta med sin otukt, sitt mördande, sina stölder, sin trolldom och man kommer att fortsätta att häda, och ge Gud skulden för allt som kommer över världen, ondskan till trots.

Du är beundransvärd, Johan. Stå på dig! Vi kan inte ha dubbla lojaliteter. Den som lagt en kallelse i våra hjärtan ska vi naturligtvis också tjäna med glädje och utan människofruktan. Jesus har gått vägen före oss!

Keijo Funestig

Mer läsning

Annons