Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågade ba(d)dare

Annons

På torsdagen då påsklovet redan krympt ihop oroväckande var det stundtals riktigt trångt i bassängen. Trångt, men också trivsamt för den företrädesvis unga publiken.

Här fanns möjlighet för alla och envar att bara simma några längder, eller ägna sig åt mer avan-cerade övningar. Till dessa hörde hopp från tornet, med mer eller mindre eleganta landningar som avslutning.

Det där att hoppa från tornet är det många som undviker. En och annan efter hoppupplevelser av

det traumatiska slaget. Varför ta några risker då det går precis lika bra att hoppa i från bassäng- kanten.

Jennifer Brasell, 14 år och Sara Hansson, 14 år, valde på tors- dagen att hoppa i från bassängkanten. Eller valde och valde förresten.

De fick god hjälp på väg av Firat Gunes, 17 år och Emir Kuljane, 16 år. För det var faktiskt Firat och Emir som såg till att de unga damerna hamnade i bassängen.

Till vardags går Jennifer på Domnarvets skola, Sara på Jax, Firat på Soltorgsgymnasiet och Emir på Maserskolan. Badet i Maserhallen brukar de inte besöka särskilt ofta.

- Det är första gången på länge jag är här, berättar Sara.

- Jag har inte varit här på ett halvår, säger Emir.

Inte heller Jennifer eller Firat hade besökt badet på länge. Men torsdagens besök var de alla nöjda med. Baddagen blev ett bra sätt att klara övergången från påsklov till skolvardagen.

Kanske också en förberedelse inför sommarlovet med sol från en blå himmel och många besök på badplatser när och fjärran.

Det är alltid något speciellt med badupplevelser.

I varje fall om vattentemperaturen är uthärdlig...

SVEN-ERIK OLSSON

Mer läsning

Annons