Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädret en struntsak för tuffa ryttare

Annons

De har blivit härdade.

- Det är lite kallt ibland, men skönt att vara ute, säger tio-åriga Sofia Nilsson som sopar i stallet samtidigt som fem, sex-åringarna i den yngsta gruppen letar reda på sina hästar.

Det är liv och rörelse i stallet som stängdes av miljönämnden när mätningar visade höga bakteriehalter i luften. Beslutet har överklagats och medan ansvariga på länsstyrelsen funderar får stallet användas.

Men ridhuset står alltså tomt.

Där fanns också bakterier i luften, men för en månad sedan togs bottnen bort, liksom 25 centimeter bärlager. Nya fiberdukar och fyllningsmassa lades in. Efter rustningen gjordes mätningar, det var de resultaten som kom i går.

- De visar att det inte längre finns några bakterier i luften. Nu hoppas jag att vi kan flytta in undervisningen snarast. Eleverna har varit duktiga och tåliga, säger ridskolechefen Marika Schön.

Hon talade med miljöinspektören i går, som lovade att titta på de nya mätresultaten i dag, fredag, eller på måndag.

I går fick dock rideleverna öva ute på grusplanen intill stallet, med tyglarna stadigt i vantklädda händer. De var så upptagna av att göra serpentinbågar och hålla avstånd att de inte verkade märka det iskalla regnet.

- Det har gått bra, trots allt, säger ridläraren Eva Östling. Även om vi inte vågar bygga hinder nu när det mörknar på eftermiddagarna.

RAGNA FAHLANDER

Mer läsning

Annons