Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vädjar till Mona Sahlin för Yossef

Annons

Socialstyrelsen hänvisar till länsstyrelsen som kan fatta beslut att granska om den sociala myndigheten i Ludvika handlagt ärendet korrekt.

- Det känns så tungt, oron mal i kroppen, säger Susanne .

Hon och maken Stefan Claesson har tagit hand om Yossef sedan han föddes. Nu har Yossef hunnit bli två och ett halvt år gammal och avvisningshotet mot honom finns kvar.

I sin förtvivlan har Stefan Claesson nu skrivit ett brev till demokrati och integrationsminister Mona Sahlin.

I brevet berättar Stefan Claesson om hur Yossefs biologiska föräldrar vägrat ta Yossef till sig. Mamman som varit sjuk en längre tid kunde inte knyta an till sonen direkt från födseln. Flera försök har gjorts, men utan resultat.

Claesson bifogar också en skrivelse från barnpsykiatrin i Falun som konstaterar att Utlänningsnämndens beslut är ett brott mot barnkonventionen. Dessutom är det skadligt för pojken att skiljas från fostermamma Susanne, den som Yossef knutit an till. I fosterfamiljen har Yossef även fått tre fostersyskon, 19, 16 och 13 år gamla.

"Jag ser på våra barn att de inte mår bra. De frågar hela tiden om det hänt något nytt. Jag förstår att du inte kan påverka detta fall, men jag vet inte vad jag ska göra. Hjälp oss", skriver Stefan Claesson i sitt brev till Mona Sahlin.

MATS NILSSON

Mer läsning

Annons