Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Väderbacken - ett hästcentrum

Annons

Svar till Ryttare med visioner, 13/8:

En vision, ett hippologiskt hästcentrum, javisst det vore toppen tycker alla vi ryttare. Men vad är det som säger att det skall ligga i Räfsnäs? Med biltrafik, golfbanor och konkurrens från fotbollsspelare och husägare.

Varför skall Smedjebackens kommun bidra med pengar till en ridskola i Ludvika?

Smedjebacken kommun har inte heller "plötsligt", som du skriver, fått upp ögonen för ridsporten. Det har länge varit ett önskemål från oss ryttare att få en egen anläggning för att slippa resorna.

Jo förstår du, vi i Smedjebacken har också tänkt ett varv till. På Väderbacken där anläggningen skall ligga, är vi nästan helt befriade från genomfartstrafik. Vi har mil efter mil av härlig skogsterräng och fina ridvägar.

"Lektionsverksamhet med kvalitetsmärkning", det tror jag nog alla ridskolor som Svenska ridsportförbundet ligger bakom kan skriva under på. Och att tävlingsverksamheten är blygsam men utvecklingsbar tvivlar jag inte på.

Men låt oss konkurrera med varandra i stället och på så sätt öka tävlingsverksamheten och låta den utvecklas och blomstra på så sätt.

Till sist kan jag inte mer än att hålla med dig om att hela bygden gynnas, matställen, mackar med mera, men det sker då i Smedjebacken! Och varför inte, Smedjebacken har arbetat i uppförsbacke i många år och är väl värt ett Hästcentrum och ett gynnad företagande.

Låt inte storebrorsmentalitet sätta stopp för oss ryttare som vill utvecklas på hemmaplan. Låt Smedjebacken få ett riktigt hästcentrum!

RYTTARE MED STÖRRE VISIONER

Mer läsning

Annons