Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska vi Falubor med soptunnan till?

Annons

Bäste "sopdirektör" Mååg! Hur ska gamla och handikappade som har svårt att gå, bära sig åt med alla dessa olika soppåsar? Enligt de nya direktiven.

De får ta två tre stycken åt gången på rullatorn, gå flera extra vändor. Är det rimligt?

De som ser dåligt kanske sorterar fel och riskerar därmed böter. Försök att läsa hela sopkalendern med ett förstoringsglas, det är jobbigt även om man ser bra.

Sopkalendern ja, var passar den bäst om inte i soporna? Miljövårdande kalendern eller Miljökalendern vore ett mycket mer passande och trevligare namn.

Vi som har nära och kära, kanske gamla föräldrar, vi vill umgås, ge lite personlig omvårdnad, hjälp med papper och så vidare när vi träffas. Tiden är dyrbar vid dessa tillfällen.

Det är inte roligt om man ska behöva ta av den tiden till hjälp med sopsortering och bortfraktande av sopor i stället. Eventuella hemsamariter lär inte göra det, i så fall på bekostnad av något annat som blir ogjort.

Alla förpackningar ska diskas. Hur mycket mer varmvatten kommer det att gå åt? Är det miljövänligt? Alla extra bilvändor till avlämnningsplatser, eller ända upp till Ingarvet, är det försvarbart gentemot miljön?

Alla extra kostnader för Faluborna. Undrar om du tänker på sådana konsekvenser.

Eftersom vi ska extraknäcka på fritiden som sopåkare sätter du upp oss på avlöningslistan. Vad ska vi med soptunnor och sopkörare till när vi ska sköta det själva.

Undrar om högmod och storhetsvansinne har fått fäste. Det var inte så länge sedan vi Falubor fick beröm för bra sopsortering. Varför dra det till sin spets? Nästan löjeväckande.

Man blir både trött och förbannad. Du hänvisar i FK den 25 januari till ett riksdagsbeslut från -97.

Hur kommer det sig då att vårt grannlän inte ens har sopsortering? Emedan vi ska sortera till förbannelse. Det har gått för långt. Lagom är alltid bäst.

Angående avtalet för villaägare. De har blivit vår tids livegna. Hela agerandet påminner om forna tiders fogdar som utövade maktmissbruk. Är det verkligen lagligt? Har EU godkänt förfarandet?

Vi Falubor har varit tålmodiga länge, men snart är gränsen nådd.

Hela den här cirkusen kan inte främja Falu kommun. De som är i valet och kvalet om de ska flytta hit, tänker nog en gång till. Kanske väljer de en annan kommun som är enklare att bo i, utan dessa onödiga pålagor.

Hur är det med kommunens egna sortering? Papperskorgarna utefter ån är svarta, där slängs papper, ölburkar, plast med mera. Faluns invånare ska kanske besöka kommunen och era kontor och göra stickprov på sopsorteringen. Kan bli intressant.

A-L DÉLY

Mer läsning

Annons