Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad ska familjen Hockeygren göra?

/

Annons

LEKSAND. Det här är de politiska partierna i Leksand beredda att göra för just familjen Hockeygren.

Kristdemokraterna genom Anneli Lundell: "De ska flytta till oss för närheten till natur och friluftsliv. För tryggheten och småskaligheten och skolverksamheten. Skolorna i Leksand är bra och genom att ta ekomoniskt ansvar och lägga ner tre byskolor när elevantalet nu sjunker, så säkrar vi kvalitén även i framtiden.

Vi arbetar också för att planarbetet i kommunen ska få mer resurser och på så sätt gå fortare och underlätta möjligheten att bygg och bo. Vidare vill vi verka för mer serviceanda i kommunen."

Miljöpartiet genom Eric Böwes: "Familjen Hockeygren är hjärtligt välkomna till Leksand och ta del av allt som redan finns och som planeras.

Några speciella åthävor från vår sida blir det inte för just Hockeygrenarna. Vi gör för dem vad vi gör för alla inflyttade - finns till hands och lyssnar och svarar på frågor."

Folkpartiet genom Sven Eric Norman: "Precis som när det gäller alla andra som vill flytta till Leksand försöker vi verka för att det ska finnas lämpliga bostäder. På den punkten brukar ju dock hockeyspelarna ofta få hjälp av arbetsgivaren LIF.

Som parti är vi mer bekymrade över kommunens ägarandel i LIF:s Holdingbolag och hur nära konkurs det egentligen är."

Socialdemokraterna genom Lars-Erik Jansson: "Vi har bra skolor, blivit utsedda till bästa ungdomskommunen, vi har ingen kö till barnomsorgen och ett fantastiskt föreningsliv som vi stödjer.

Därför ska familjen Hockeygren flytta hit. Vi får heller inte glömma naturen som är sagolik.

Om man inte lyckas få jobb i kommunen så finns det bra kommunikationer till grannkommunerna. Vi jobbar också på att till exempel Dalabanan ska utvecklas."

Vänsterpartiet genom Inga Westlund: "Familjen Hockeygren är självklart välkomna att flytta hit - precis som alla andra. Vi gör ingen skillnad, utan stöttar dem lika mycket som andra inflyttare."

Moderaterna genom Anne-Lie Stenberg: "Familjen Hockeygrens framtid i Leksand ligger till största delen i LIF:s hand, men vi vill ändå lyfta fram naturen och tryggheten för barnen att växa upp här.

Vi moderater accepterar inte beslutet att flytta polisen till kommunhuset, utan jobbar fortfarande för att det ska finnas en polisstation i Leksand."

Centerpartiet genom Kenneth Dahlström: "För oss handlar det mer om att informera familjen Hockeygren om hur bra Leksands kommun är. Vilket fantastiskt friluftsliv det finns möjlighet till och hur bra det är att låta barnen växa upp här.

Men visst - precis som i andra fall när det gäller att få viss spetskompetens till kommunen, så kan vi ställa upp och förmedla kontakter så de kan hitta lämplig bostad och jobb att söka."

Mer läsning

Annons