Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad säger bibeln om arbete

Annons

Anställda och politiker inom Svenska kyrkan i Västerbergslagen har den 4 oktober en stor sammandragning i Cassels.

"Vad säger bibeln om arbete?" är en av de frågor som avses ventileras.

Syftet med konferensen är att tala om det goda arbetet. Bland annat ska det tas upp hur kyrkan ser på arbetslivsfrågor och vad som kännetecknar ett gott arbete.

Förmiddagen ägnas åt samtal om hur det goda arbetet kan se ut och hur man ideologiskt och teologiskt kan tänka kring arbetslivet.

Under eftermiddagen blir det samtal om hur kyrka, företag och offentlig sektor kan samarbeta.

Dagen inleds av Västerås stifts biskop Claes-Bertil Ytterberg. Därefter kommer företrädare för Dala Zink i Smedjebacken, Lemont Maskiner i Grangärde, pannkakstillverkaren Laggen i Ludvika och Dialogprojektet i Smedjebacken att berätta om sitt personalarbete.

Under förmiddagen ska det också genomföras flera seminarier. Några av rubrikerna är Hälsa på arbetet, Människan i arbetslivet, När arbetet kväver och när arbetet ger näring och Församlingen som växtplats.

Under eftermiddagen redogörs för några lyckade exempel på konkreta samarbeten mellan kyrka och samhälle. Ett av dem är samarbetet mellan kyrkan i Mora och arrangörerna av Vasaloppet.

Dagen avslutas med ett panelsamtal om hur man kan arbeta tillsammans för att skapa ett gott samhälls- och arbetsliv. I samtalet deltar Claes-Bertil Ytterberg och Christer Gruhs, chefredaktör för Dalarnas Tidningar.

Mer läsning

Annons