Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med staden

Annons

Säters stad är en pärla bland gamla svenska städer med sina smala gränder och vackra byggnader.

Mycket har gjorts från kommunens och näringslivets sida för att för att bevara känslan av gammal stad, till exempel de gammeldags gatubelysningarna och likaså tidsenliga skyltar till affärer och näringsställen.

Blomsterarrangemangen har också fått sig en rejäl uppryckning de senaste åren!

Området kring busshållplatsen vid Salutorget gör emellertid ingen människa glad. Där växer ogräset högt i rabatterna och har så gjort hela sommaren (tänk på, att det är det första alla bussresenärer ser, när de anländer till Säter). Intill Sätergrillen har staketet kring uteserveringen varit trasigt och omkullvräkt i åtminstone över en vecka. Vem har ansvaret? Varför repareras inte staketet?

Utmed vissa hus, bland annat rådhusets framsida, brukar ogräset växa högt under långa perioder. Ibland kan en del av ett stuprör (tillhörande en offentlig byggnad) ligga och skräpa på trottoaren i en vecka. Är det verkligen ingen som ser vad som ska/behöver göras? Måste alltid en arbetsledare stå och peka?

Borde inte kommunen och företrädare för Köpmannaföreningen sätta sig ner och arbeta fram en gemensam policy för skyltning för stadens affärer, så att skyltningen passar in i den vackra miljön? Skyltar är självklart nödvändiga för butikerna, men neonfärgade skyltar känns helt fel inne i Säters gamla stad - vad anser byggnadsnämnden, som väl är ansvarig för att stadens skönhet bevaras?

Vi är många som undrar!

"Bevara Säter"

Mer läsning

Annons