Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad händer med s-politiken?

Annons

Som tidningen tidigare berättat vill s-föreningen ha en debatt om den socialdemokratiska politiken.

- Många medlemmar är besvikna över det de upplever som en högervridning av partiet, Många beslut som partiet varit med om att genomföra eller accepterat har ökat samhällsklyftorna - de som redan har det tufft får det sämre och de som har det bra får det ännu bättre, förklarar Ann-Gret Olsson.

Ett tiotal personer kom till den första träffen.

- Bland dem märktes, glädjande nog, några som vanligtvis inte besöker våra möten. Dessutom hade vi besök av Dala-Demokratens Göran Greider och Robert Sundberg, berättar föreningens ordförande.

Hon konstaterar att den enskilda människan kan påverka, men att det kräver engagemang och att alla ledande politiker måste inse att de måste lyssna till sina väljare.

- Om politikerna glömmer vilka som gett dem förtroendet måste väljarna berätta det på sätt som inte kan missförstås. Det handlar om att öka trycket underifrån. Det gäller inom s likväl som i andra partier och i samhället i stort. Att många struntar i att gå till valurnorna för att de inte tror att de kan påverka, att deras röst betyder något, är illavarslande.

Trots att träffen i Syrholns skola inte lockade särskilt många personer säger Ann-Gret Olsson att hon är optimist och att redan diskussionen i sig är viktig.

- Vi måste visa att vi tar väljarnas missnöje på allvar.

Nästa diskussionsträff hålls i Björbo den 12 februari. Då handlar det om socialdemokratin och EU. Särskilt inbjuden gäst är Bengt-Ola Ryttar. Den tredje träffen kommer, sannolikt, att handla om äldreomsorg och andra trygghetsfrågor.

KENT OLSSON

Mer läsning

Annons