Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad blev bättre i EU?

Annons

Svar till Olle Wickbom, 12 mars:

På en punkt håller jag med dig: Fred är värd all uppoffring, så skulle ett EU-medlemskap skapa fred på vår jord, så skulle till och med jag välsigna EU.

Visst har en majoritet röstat för ett medlemskap för länge sedan, men för länge sedan skedde transporter med häst och segelbåt. Men med tiden förändras saker. Jag menar att jag inte har upplevt något positivt med EU, som det var sagt inför valet.

Vi är snart tillbaka till häst och segeltransporter, tillverkningsindustrin flyttar utomlands där folk arbetar för slavlöner och arbetslösheten ökar i Sverige.

Sjukvården försämras, lång väntetid utan gräddfil och nedläggning av lasarett. Rättsväsendet urholkas, snart har vi inte polis i Hedemora, Säter är redan utan, kommunerna måste hela tiden bara pruta och pruta, inom barnomsorg, åldringsvård, fritidssektorn.

Eftersom du Olle Wickbom, tycker att vi är dåligt insatta, så vill jag att du förklarar för oss oinsatta, vad som är bra med att, sedan vi gick med i EU, statsskulden, arbetslösheten, sjukfrånvaron, brottsligheten, socialhjälpsbehovet har ökat.

Du skriver även att vi har en riksdag som har tid att sätta sej in i i svåra ämnen. Ja, en del kan till och med vara riksdagsman och samtidigt driva kursgård. Snacka om kapacitet. Men att skicka en räddningsstyrka till tsunamikatastrofen det fanns det inte tid till.

Förstår du inte varför EU-motstånd och politikerförakt ökar, så prata med vanligt folk. Politikerna ska inte omyndigförklara oss medborgare, utan låta oss i demokratisk anda delta i viktiga beslut. Och dessutom, skulle vi rösta om medlemskap i VU (världsunionen), då skulle jag rösta ja. För så länge inte alla nationer är eniga, så har vi inte garanterat fred.

MEDBORGAREN OCH FRITIDSPOLITIKERN

Mer läsning

Annons