Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vad är detta för en sak?

Annons

Evert Hassblom i Säter har sänt denna bild till tidningen på ett föremål som han har. Vad är det för föremål och vad har det använts till, undrar han.

Föremålet är av rostfri metall och har en öppningsbar lucka på sidan. Höjden är nio centimeter.

Fred står på programmet

u Säters lokalförening Vita bandet har haft årsmöte. Det är en internationell kvinnoförening grundad 1874 för fred och nykterhet på kristen grund.

Ordförande Stina Vollrathson och sekreterare Evy Ulvhällen omvaldes. Ny kassör blev Eva Dicander.

Under det gångna året har föreningen haft nio möten. Vid risgrötsmötet berättade kurator Monica Igelberg om sitt arbete.

Eva Dicander deltog i Nykterhetsrörelsernas bildningsverksamhets höstupptakt i september och rapporterade om både nationella och internationella projekt, bland annat Sober Tanzania som genomfördes vid ett ungdomscenter i Dar-Es-Salaam. Sylvie-Ann Larsson organiserade ett veckolångt möte med ungdomar från Kenya, Tanzania och Uganda.

Fred står på Vita bandets program och under 2003 hade de kontakt med fredsforskaren professor Peter Wallensteen i Uppsala. Tidigt på året sände Vita bandet en vädjan till USA att inte starta krig mot Irak.

Kultörer ställer ut

u Kultörerna har en utställning i påsk med temat förvandling. Platsen för utställningen är Bruksboa i Stjärnsund och den pågår mellan skärtorsdagen och annandag påsk.

På annandagen hålls även en modevisning på kafé Gabriel Stierncrona.

EVERT HASSBLOM

Mer läsning

Annons